Korte info over stoffen - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Korte info over stoffen

KORT OVERZICHT VAN DE STOFFEN
Niet elke stof is hier (nog/meteen) verkrijgbaar.

Waren muizen mensen, dan was dit pure doping... Meer glycogeen en meer mitochondriën maken het in ieder geval bij mensen een extract dat sporters uit kunnen proberen.
Acetyl-l-carnitine (HCl)
Een vorm van carnitine die in staat is om de hersenen te bereiken.

Trainen en minder eten, met geen enkel afslankmiddel alleen word je zomaar een wandelend skelet. Wel kan het helpen om de onderzoeken te volgen en dagelijks simpele combinaties te gebruiken. Hesperidine met (heel weinig) coffeine is onderzocht. In combinatie met Rhodiola blijkt het een afname van het vetpercentage te geven en geen verlies van de spiermassa.

Een plantaardig steroid (gemaakt van laxogenine uit de Smilaxplant). Blijkt in een onderzoek beter te werken dan anabole steroïden. Je moet wel de echte 5-alfa-hydroxylaxogenine hebben. De werking hebben we zelf bij krachtsporters en wielrenners gemeten en het resultaat is zeer positief. Staat beschreven op een aparte website.

l-Glutamine, l-tyrosine, l-leucine, l-lysine, l-ornithine, l-arginine, l-histidine, l-methionine, l-threonine, l-taurine en het bijzondere bèta-alanine, BCAA's. Eigenlijk kunnen met wat geduld alle aminozuren geleverd worden. Slechts enkele aminozuren hebben zelf een duidelijk effect, zoals l-arginine, l-taurine en bèta-alanine, Vooral populair omdat iedereen iets begrijpt van aminozuren, niet vanwege de bijzondere eigenschappen.

Zorgt voor meer AMPK en meer mitochondriën. Wordt voor duursport en sex gebruikt.

Een los aminozuur. Een verhoger van stikstofmonoxide (NO). Die stof zorgt voor een betere doorbloeding. Meer bloed in de spieren waarmee gewerkt wordt, moet winst opleveren. Gebruikt als middel voor minder buikvet en om meer spiermassa te kweken. Meer stikstofmonoxide op de juiste plaats geeft ook een betere erectie. Arginine wordt duidelijk effectiever als het gecombineerd wordt met andere NO-verhogers, zoals bijvoorbeeld rode druivenextract en l-citrulline.

Het mengsel zorgt voor meer stikstofmonoxide (NO) in het lichaam, de stof die ook het gladde spierweefsel van de zwellichamen van de penis ontspant, zodat een erectie kan ontstaan. Werkt duidelijk sterker in combinatie met de extracten van bepaalde planten. Ook dennen-extract (zoals het te dure Pycnogenol) en Jujube-extract kunnen de werking versterken.

Wel echt bij "menselijke" mannen aangetoond: met Ashwagandha wordt er meer testosteron aangemaakt. Niet in een dag, maar wel na enkele weken duidelijk te zien. Veel bijkomende sportieve effecten maken het een prima middel voor sporters. Bijvoorbeeld meer kracht en meer uithoudingsvermogen door een hogere VO2-max.

D-Aspartaat, d-asparaginezuur, d-aspartate, calcium-d-aspartaat chelaat
Testosteronverhoger voor wie wat ouder is. Deze speciale vorm  (d-vorm in plaats van l-vorm) van het aminozuur asparaginezuur stimuleert de afgifte van LH en daarmee testosteron. Getest als middel om mannen weer vruchtbaar te maken. Blijkt alleen niet te werken bij jonge mannen. Valt in het geheel behoorlijk tegen.

Aminozuur dat de concentratie l-carnosine in de spieren beter verhoogt dan het peperdure l-carnosine zelf. Een bloedvatenverwijder - en dat merk je ook. De sterke toename van l-carnosine is zeer effectief bij anaërobe inspanningen (sprint), maar tegenwoordig kan geen sporter meer zonder beta-alanine.

Betaine base / Trimethylglycine / TMG  
Een zoete stof uit suikerbieten. Verhoogt de opbouw van creatine en geeft meer kracht. Uit onderzoek blijkt dat men met betaïne langer kan squatten. Niet alleen interessant voor krachtsporters, maar ook voor wielrenners. Enkele weken achtereen gebruiken. Er is alleen een grens aan de in te nemen hoeveelheid per keer.

Nitraat behoort tot de stoffen uit rode bieten(extract) die duidelijk sportprestaties verbeteren. Nitraat zorgt voor het uithoudingsvermogen. Betaine-base zorgt voor meer spierkracht en snelheid, alleen is het niet zeker of betaine gebonden aan nitraat net zo goed werkt.

Rode bieten(extract) bleek ineens een goed product te zijn om sportprestaties te verbeteren. Het ligt zo voor de hand, dat het moeite kost om toe te geven dat het helpt om sneller te fietsen en te lopen. Wie gelooft er nu zomaar in een bord bietjes als middel voor duursporters.

Een gemalen wortel uit Andes die helpt het aantal zaadcellen te verhogen. Prima als dat het doel is, maar voor sportprestaties niet zo effectief als de vrij vage term adaptogeen wordt gebruikt. Het lichaam past zich beter aan bij extreme lichamelijke of geestelijke belasting. Voorlopig hebben de alternatieven de voorkeur. Zo is bijvoorbeeld de werking van cordycepine veel duidelijker.

Het melkeiwit caseïne geeft langzaam zijn aminozuren aan het lichaam af. Geschikt om een lange periode op een dag te overbruggen. Het gaat in tegenstelling tot wei-eiwit ook de werking van het afbrekende hormoon cortisol tegen. Het bevordert daarmee de opbouw van spieren weer op een iets andere manier. Calciumcaseïnaat zou al sneller de aminozuren afgeven. Melkpoeder en gewone eiwitten uit melkproducten zijn prima leveranciers van caseïne en wei-eiwit.

Het pyruvaatdeel (pyrodruivenzuur) zorgt voor wat minder lichaamsvet, meer spiermassa, een hogere pH van het bloed en een langer uithoudingsvermogen. Al is het belangrijkste effect misschien het beter zichtbaar worden van de aderen. Door gaseffecten in de darmen kunnen pijnlijke steken in de buik ontstaan. Daarom is het poeder minder populair geworden.

Extract van cacao zonder vet en koolhydraten, maar met verhoogde concentraties van theobromine, fenylethylamine, coffeïne, tyramine en octopamine. Stoffen die een invloed hebben op het lichaam door hun invloed op de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. Verbeteren de stemming, werken als pepmiddel en remmen de eetlust, maar het blijven natuurlijk gewoon geconcentreerde vetarme cacaopoeders.

Citrus aurantium extract
Het extract van de Chinese sinaasappel bevat synefrine. Synefrine lijkt veel op efedrine uit de Efedra, maar geeft minder bijwerkingen. Het bootst adrenaline na en heeft daarmee een thermogeen effect. Het Citrus aurantium extract verving eerst Efedra in de afslankmiddelen, maar wordt hier niet meer gebruikt. Blijkt toch even riskant als efedrine.

Stof uit de citroenzuurcyclus. Ook voor een sneller herstel na een wedstrijd. Daar moet de toename van stikstofmonoxide verantwoordelijk voor zijn. Meer bloed in de te gebruiken spieren brengt daar ook meer noodzakelijke stoffen uit het bloed. Dat kan verklaren dat de stof ammoniak en melkzuur wegvangt en zo spiervermoeidheid tegengaat.
Wordt in het lichaam omgezet in arginine, maar van arginine wordt ook weer citrulline gemaakt. Citrulline komt van nature bijvoorbeeld in meloenen voor. Hoort in de categorie NO-verhogers en wordt daarom gecombineerd met l-arginine en rode druivenextract.

Voorkomt als antioxidant spierschade bij extreme inspanningen. Geen zuinige hoeveelheden gebruiken, maar 100-300 mg per keer. Het vermindert een daling van het sprintvermogen aan het einde van een lange duurinspanning.

Het pepmiddel dat tijdens inspanningen de vetverbranding verhoogt ten opzichte van de verbranding van koolhydraten (suikers). Hierdoor blijft aan het einde van lange inspanningen meer glycogeen in de spieren over. De spieren trekken ook sneller en krachtiger samen. Deze zuivere vorm geeft meer testosteron tijdens krachttraining en vermindert spierpijn van de vorige dag. Het is geen doping meer, maar eigenlijk gewoon een goedkoop en bijzonder effectief middel.

Gewoon "vegetarisch" gekweekt, is een veelzijdig middel voor het verbeteren van sportprestaties. Maar ook de sexprestaties blijken er in het algemeen door vooruit te gaan, waarschijnlijk door de verhoogde testosteronafgifte. Het is een van de weinige middelen die (ook) vrouwen een plezier kunnen doen.

De geconcentreerde versie met minstens 5-6 x de hoeveelheid cordycepine of 3-deoxyadenosine per capsule (7 mg). De adenosinevorm die verantwoordelijk is voor de testosteronstijging. Dat niet elk verkrijgbare cordycepsmerk even effectief is, komt door de verschillende hoeveelheden van 3-deoxyadenosine. Soms bevat de cordyceps voornamelijk het minder werkzame adenosine.
Cordycepine (3-deoxyadenosine) is de adenosinevorm die verantwoordelijk is voor de testosteronstijging. Er is geen enkel Cordycepsproduct in Europa te vinden met zo'n hoog gehalte aan 3-deoxyadenosine. Deze stof maakt het mogelijk overdag keihard te werken en in de avond minstens zo hard te sporten en daarna nog vrolijkere zaken te doen. De capsules voor 40-plussers.

In theorie een bestanddeel van cacao-extracten al wil men dan vooral meer N-coumaroyl-dopamine en N-caffeoyl-dopamine zien. De familie van clenbuterol. Een strakke buik door vetverlies. Helaas vallen de cacao-extracten waar die stoffen wel in zitten tegenwoordig onder de dopingmiddelen. Aan sommige buitenlandse cacao-extracten worden die twee stoffen gewoon toegevoegd.

Een prima extract om tegelijk met bietenextract in te nemen. Zorgt voor meer stikstofmonoxide.

Meer creatine innemen zorgt voor meer creatinefosfaat en ATP in de spieren. Die stoffen zijn nodig voor de levering van energie. Zo bereikt de voorraad in de spieren een zo hoog mogelijk niveau. Kracht, herstel en vooral anaëroob uithoudingsvermogen nemen toe. DSM maakt geen creatine meer, maar bijna alle andere verkrijgbare creatinesoorten voldoen tegenwoordig aan de gestelde eisen.

De modernere versies van creatine. Zijn als ester vetoplosbaar. Gaan in theorie zonder dat insuline of carriers nodig zijn, meteen naar de plaats waar het moet zijn. Er is minder van nodig: nauwelijks verlies, omdat ze niet omgezet worden in creatinine. Houden minder water vast en dat is weer goed voor duursporters. In het algemeen smaken de poeders vies.

Succesvol bij intensieve en langdurige inspanningen. Het herstel tijdens en na zware inspanningen is sneller. Tijdens langere inspanningen is het prestatieverval minder doordat ATP sneller wordt opgebouwd. Wielrenners: rijdt eerst een wedstrijd, ren daarna de trap op, één keer met en een andere keer zonder d-ribose gebruikt te hebben. Het verschil is duidelijk in de benen te voelen.

Ecdysteron of 20-hydroxy-ecdysteron is een stof die voorkomt in planten als spinazie, Pfaffia, Rhaponticum en Cyanotis. Er worden anabole eigenschappen en een krachttoename aan toegeschreven, die die van de gewone steroïden overtreffen. Een reden om deze stof op de dopinglijst te zetten - als dat bij het lezen van deze tekst al niet gebeurd is. Ook het aantal bloedcellen moet er door toenemen. Waarschijnlijk gebeurt dat laatste alleen bij zeer grote hoeveelheden. De stof werkt via oestrogeenreceptoren en niet via testosteronverhoging.

Product uit de vorige eeuw, voor wie niet zelf wil kiezen: drie eiwitten: wei-eiwit isolaat, caseine en soja-eiwit hydrolysaat in gelijke delen gemengd. Trapsgewijze afgifte van aminozuren: snel, langzaam en er tussenin. Van alle eiwitten de positieve eigenschappen. Een prima nachteiwit. Er is ook een versie met extra BCAA's

Wei-eiwit, caseine, soja-eiwit hydrolysaat, erwteneiwit, rijsteiwit, ei-eiwit en hennep-eiwit vullen de voeding aan. Het zijn de leveranciers van de aminozuren. Met de juiste hoeveelheid eiwitten verbetert het herstel en is de opbouw van spieren maximaal.

Kan met zo'n duidelijke naam als sexmiddel niet ontbreken. Een remmer van de cortisolafgifte (stresshormoon). Het kan de afgifte stimuleren van serotonine, noradrenaline, dopamine en testosteron. De actieve stof icariine gedraagt zich enigszins als testosteron en geeft net als Viagra meer cyclisch GMP. Dus ook een stof die via de verwijding van de juiste bloedvaten voor erecties kan zorgen. Maar er is wel veel icariine nodig voor een goed effect. Bij 900 mg icariine zit je al aan 18 capsules van 500 mg extract per keer van 10%...

Een op wel heel oude Chinese plantenkennis gebaseerd extractenmengsel, dat op een moderne manier is aangepast. Meer epo zorgt voor meer rode bloedcellen. Bevestigd door sporters die hun bloedwaardes geregeld bijhouden.

Een goedkoop plantaardig alternatief voor de dierlijke eiwitten. Wordt vaak gecombineerd met rijst-eiwit, omdat de eiwitten samen een complete verzameling van aminozuren hebben.

Verbetert de opname van steroiden en andere stoffen die niet makkelijk in het bloed terecht komen. Is ook een prima stof tegen de vorming van nitrosamines voor wie capsules met bietenextract gebruikt.

Te combineren met maltodextrine. Zorgt voor nog meer glucose in de spieren tijdens en na de wedstrijden. Fructose wordt net anders door enzymen in het lichaam tot bruikbare suikers verwerkt, waardoor het opgeteld kan worden bij de glucose uit maltodextrine. Geeft een groter uithoudingsvermogen en een sneller herstel.

Een bouwsteen van bindweefsel: het bevordert de opbouw van pezen en gewrichten. Het effect wordt duidelijk na enkele weken gebruiken.

Eenmalige toediening van 500 mg hesperidine in een merkpreparaat gaf bij getrainde wielrenners 2,27% meer kracht, een 3,23% toename van de maximumsnelheid en 2,64% betere sprinttesten. De conclusie was, dat het geschikt was om bij anaerobe inspanningen te gebruiken. Het gaat dus om een puur sprintpoeder.

Hesperidine komt in citrusvruchten voor. In combinatie met kleine hoeveelheden coffeïne verlaagt hesperidine het vetpercentage. Deze hesperidine is afkomstig van mandarijnen. Naast hesperidine zitten in citrusvruchten meer stoffen die voor gewichtsafname kunnen zorgen, zoals naringine en naringenine.

Normaal wordt het aminozuur leucine in het lichaam voor een klein deel in HMB omgezet. Met meer HMB wordt de opbouw van beschadigde spiercellen versneld en wordt de afbraak tegengegaan. Vooral bij een nieuwe trainingsperiode is HMB effectief als spieropbouwend middel. Voor krachtsporters en duursporters die beginnen aan intensieve trainingsperiodes. HMB en creatine versterken elkaars spieropbouw.

Holy Basil extract / Ocimum sanctum extract /Tulsi
Meteen meer testosteron. Goed voor een eenmalige testosteronstijging. Langdurig gebruik zorgt voor een afname van het aantal zaadcellen. Het lijkt wat dat betreft op testosteron zelf: veel testosteron zorgt voor minder zaadcellen.

De cactusachtige plant remt de eetlust. Voor de Zuid-Afrikanen was het belangrijker zonder eten, drinken en met veel energie de hele dag te kunnen jagen. Uitstekend product voor duursporters, zolang men maar genoeg drinkt, want de zin in eten en drinken valt weg. Alleen nog verkrijgbaar via het buitenland, omdat de farmaceutische wereld de stof veel te interessant vond.

De plant is het beste sexstimulans uit Peru. Huanarpo gaat daar hand in hand met Maca. Niemand heeft daar Viagra nodig, want Huanarpo Macho doet hetzelfde. Een werking zoals van yohimbine en Viagra is het belangrijkste doel. Huanarpo Macho gaf in ieder geval bij proefdieren, in combinatie met Maca een toename van de hoeveelheid testosteron in het bloed

Huanarpo-mix / Extractenmix
Capsules met zoveel mogelijk stoffen met hetzelfde doel. Tribulus terrestris extract, Holy Basil extract, Tongkat Ali extract (1% eurycomanon), Punica granatum extract, Rode druiven extract, Huanarpo Macho extract. Het is wel opvallend dat de stoffen afzonderlijk sterker lijken te werken. Overigens worden elders capsules voor hetzelfde doel, per 3 of 4 stuks voor woekerprijzen worden verkocht. De gebruikte hoeveelheden zijn vaak ook te klein. Als de naam maar op het etiket staat. Soms teren die superdure producten nog op hun "goede" naam uit het verleden. Namelijk de tijd dat zij ook ongestraft Viagra-achtige stoffen bevat hebben.

Het doel is meer spiermassa en minder vet door de vorming van meer AMPK en PGC-1-alpha.

Luteine
Luteine activeert het enzym AMPK en daarmee weer CPT1. Het resultaat is dat er meer vetverbranding plaats gaat vinden in de mitochondriën. Luteine geeft ook meer zin om te gaan trainen en dat is altijd welkom.

Overal ter wereld zijn er plaatselijke succesmiddelen, soms zijn die middelen ook echt onderzocht. Maca uit Peru helpt bij mannen vooral het aantal zaadcellen en het zaadvolume te verhogen en sneller een tweede erectie te geven.
Een onderzoek bij muizen liet enorme verbeteringen zien bij inspanningen. Waren muizen mensen, dan was maca een fantastisch middel voor sportprestaties.

Het eenvoudigste en meest effectieve middel voor alle sporters. Duursporters kunnen niet presteren zonder extra aanvoer van koolhydraten. Vermoeidheid wordt met maltodextrine duidelijk uitgesteld, het herstel is veel sneller. Het anabole effect van koolhydraten na een krachttraining is groot. Spelsporters blijken technisch en fysiek meer te kunnen als de aanvoer van koolhydraten voldoende is, meestal 60 gram maltodextrine per uur. De maltodextrines met de langste glucoseketens zijn de basis voor de meeste koolhydraatdranken en poedermengsels. Het zuivere poeder heeft als voordeel dat het goedkoper is en geen maagproblemen geeft. Duurdere - maar niet betere - alternatieven zijn Vitargo en Waxy Maize Starch.
Nu wordt er aardappelmaltodextrine geleverd, eentje met een lage DE-waarde (meer richting zetmeel) en eentje met een gewone DE-waarde (met iets meer glucose).

Een apart hoofdstuk dat eigenlijk bedoeld was voor de krachtsporters. Toch blijkt vaak de verbetering van de sexprestaties de belangrijkste reden te zijn om de verschillende testosteronverhogende stoffen te blijven gebruiken.

NAPO
Natriumfosfaat, een eenvoudige fosfaatbron die na enkele dagen stapelen het anaërobe en aërobe vermogen opmerkelijk kan verbeteren. Kan alleen niet te vaak gebruikt worden.

Neutraliseert het melkzuur in het bloed en verbetert daarmee anaërobe inspanningen van enkele minuten met een paar seconden. Zeer effectief, maar niet geheel zonder bijwerkingen.

Natriumchloride
Keukenzout. Voor wie maltodextrine gebruikt en zelf wil bepalen hoeveel natrium daaraan wordt toegevoegd. Meer is er niet nodig om zelf een volwaardige sportdrank met maltodextrine te maken. De stappen in enkele tientallen mmol/liter natrium kunnen met een maatlepeltje nauwkeurig genomen worden. Zat altijd bij de maltodextrine, maar nu moet men ernaar vragen. Niet veel mensen doen er wat mee.
Nopal is een extract van een cactus, van de Opuntia ficus-Indica. Het vergroot de opname van glucose in de spieren. Het gaat spierbeschadiging tegen en herhaaldelijk gebruik zorgt voor betere sportprestaties. Het is daarom een aardige stof om aan sportdranken (JdH-mix) toe te voegen.

Is gekoppeld aan maltodextrine. Het poeder smaakt prima. Het is vooral een verhoger van de VO2-max. Gewoon vlak voor de start van een wedstrijd of training innemen. Het onderzoek is terug te vinden bij ergogenics.org. Soms vindt Willem Koert wel heel zeldzame wetenschappelijke onderzoeken.

Extract van de oesterzwam dat beta-glucanen bevat. Die stimuleren de afweer van het lichaam.

Pompoenextract
Eenvoudig extract om het duurvermogen te verbeteren. Kan toegevoegd worden aan maltodextrine in oplossing. Het is niet duidelijk of het nu de speciale vetzuren in het extract zijn of andere typische pompoenstoffen die voor het betere uithoudingsvermogen zorgen.

Met cordyceps een combinatie tegen overtraindheid.

Een van de weinige middelen die meteen de VO2-max verbeteren. (1-2 ml zuurstof per kg per minuut). Het extract remt de afbraak van neurotransmitters als serotonine, noradrenaline, dopamine en endorfines. Meer uithoudingsvermogen, energie en ATP en een grotere vetverbranding en VO2-max zijn het gevolg. Rhodiola hoort tot de adaptogenen: het lichaam kan zich beter aanpassen in extreme lichamelijke en geestelijke stresstoestanden.
Bij driekwart van de mannen die het extract gebruikten, was er wat de erectie betreft een verbetering te zien. Tegelijkertijd kan Rhodiola er voor zorgen dat minder snel een vroegtijdige ejaculatie plaatsvindt.

Rijsteiwit / rijst-eiwit
Een goedkoop plantaardig alternatief voor de dierlijke eiwitten. Wordt vaak gecombineerd met erwt-eiwit, omdat de eiwitten samen een complete verzameling van aminozuren hebben. Heeft wel een zandachtige/korrelige structuur in de mond.

De eenvoudigste verhoger van de VO2-max. Met rode bietensap heeft men een verbetering gezien van lange sportprestaties. Knalrode urine door het rood van bietensap is met het gebruik van het gedroogde extract verdwenen. De rode kleurstof is eruit gehaald. Het gaat om de hoeveelheid nitraat/nitriet in bietensap. Nu is ook precies te zeggen hoeveel nitraat er wordt ingenomen. Het gedroogde extract is 6-7x goedkoper en het extract werkt...

Een extract met een sterke NO-(stikstofmonoxide-)verhogende werking. Belangrijke bloedvaten, van het hart en van de te gebruiken spieren worden daardoor wijder. Meer bloed op de juiste plaats is gunstig voor sportieve inspanningen.

Een fabrikant van buitengewoon geconcentreerde extracten maakte een superextract van Sophora flavescens. Er zijn in de natuur niet zoveel stoffen te vinden die net als Viagra, Cialis en Levitra het enzym fosfodiesterase (PDE5) kunnen remmen.Met dit extract hoeft er geen weiland aan Sophora flavescens planten ingenomen te worden om aan de noodzakelijke dosis soflanol te komen. Soflanol is nog wel heel duur (voorlopig te duur). Duurder dan Viagra.

Het belangrijkste plantaardige eiwit, afkomstig uit soja-bonen. De samenstelling van het eiwit doet niet onder voor die van de melk- en vleeseiwitten. Het wordt sneller in aminozuren omgezet dan calciumcaseïnaat en langzamer dan wei-eiwit. Normaal soja-eiwit bevat de oestrogeenachtige stoffen daïdzeïne en genisteïne. Een isolaat bevat waarschijnlijk de kleinste hoeveelheid oestrogeenachtige stoffen. Die haalt men eruit en verkoopt die weer apart.

Een hydrolysaat is een soort voorverteerd eiwit. De moleculen zijn in de fabriek al door enzymen voor een deel gesplitst in polypeptiden, peptiden en vrije aminozuren. De aminozuren van een hydrolysaat worden sneller opgenomen dan die van het eiwit zelf. Er wordt een grotere spieropbouwende waarde aan toegekend. Bevat geen lactose. Eiwitten verschillen van aminozurensamenstelling. Uit onderzoek blijkt het aanvullen van de aminozuren in eiwitten, ervoor te zorgen dat zij allemaal even goed spiermassa kweken. Daarom is er ook een versie met extra BCAA's. Het mengsel komt wat aminozurenmix betreft overeen met de beste dierlijke eiwitten.

Meer vaatverwijding op de juiste plaats door stikstofmonoxide. l-Arginine en citrullinemalaat hebben de naam, maar het effect is veel duidelijker als ook rode druiven extract wordt toegevoegd. Andere NO-verhogers zijn Crataegus extract en betainenitraat.

Een veel voorkomend aminozuur. Populair door de bekende Red Bull drankjes. Het moet de stimulerende werking van coffeïne vergroten. De belangrijkste reden van gebruik is meestal het doen opzwellen van de spiercellen. Taurine zou de cellen meer vocht doen vasthouden, net als glutamine en creatine-monohydraat.

Cacao extract zonder vetten en zonder suikers, maar wel met meer PEA (= fenylethylamine), theobromine en coffeïne. De stoffen die de stemming verbeteren zitten er in verhoogde concentratie in, de dikmakers zijn eruitgehaald. Een modern soort pepmiddel dat meer serotonine los moet maken en door minder eetlust helpt bij het afslanken. De echt werkzame stof in cacao extract is

Eurycoma Longifolia JackTongkat Ali uit Maleisië maakt mannen feller, geeft meer energie en de zin in sex neemt toe. Waarschijnlijk komt dat door meer vrij testosteron (effectief testosteron) en/of gewoon meer testosteron in het bloed. Men zegt bezig te zijn de resultaten te verzamelen van testosteronbepalingen bij mannen die Tongkat Ali extract gebruiken. Succesvolle losse verhalen zijn er genoeg.Dit Maleisisch extract wordt van wortels gemaakt, die de juiste leeftijd hebben bereikt. 1:50, 1:100, 1:200, het maakt niet veel uit. Je moet het zelf uitproberen. Het is nu wel mode om te kijken of er voldoende eurycomanon in het extract zit. Al is veel meer misschien ook weer niet zo verstandig.

De Tribulus die echt het (vrije) testosterongehalte verhoogt. Het was even gewoon verkrijgbaar, maar toen bleek de plant alle andere planten te overwoekeren. Daarmee is het verboden de plant te kweken in China, het basisland voor plantenextracten. Opgeven is geen optie. Het extract zal binnenkort weer verkocht worden als er voldoende vraag naar is.

Het verhoogt de hoeveelheid stikstofmonoxide in het lichaam, waardoor bloedvaten kunnen verwijden. Tribulus wordt ten eerste ter versterking van erecties gebruikt, maar heeft ook een positieve werking tijdens intensieve inspanningen. Het zorgt dan met protodioscine door het verwijden van de bloedvaten voor een betere doorbloeding.
Tribulus bevat de stof protodioscine, die de bloedvaten helpt te verwijden die nodig zijn voor een goede erectie. Deze Tribulus terrestris verandert niets aan de testosteronconcentraties.

Ineens zijn er veel verzoeken om vitamine C te leveren binnengekomen. Heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Geen probleem, het poeder is per kilogram te koop.

Vitamine D3
Een gebrek aan vitamine D3 geeft te weinig testosteron en een verminderd humeur. Te weinig in de zon komen, zoals in de winter, zorgt snel voor zo'n tekort.

Wei-eiwit is populair vanwege de snelle opname van de aminozuren in het lichaam en die aminozuren komen bovendien in de juiste verhouding voor. Het concentraat bevat ook nog de stoffen die de afweer ondersteunen. Kan een heel goedkoop wei-eiwtproduct maken. Het bevat  standaard wel te veel lactose (gasvorming) en 19% van het poeder is geen eiwit...

De zuiverste vorm van wei-eiwit. Minimale hoeveelheden vet en lactose. Alleen is weinig lactose voor iemand met lactose-intolerantie toch veel. Voor de profkrachtsporters en de fanatieke grammentellers. Iets meer eiwit dan het concentraat, wel duurder. Daarom bestaan mengsels van de merkeiwitten meestal maar voor een deel uit het isolaat. Goed de samenstelling lezen helpt de prijs te begrijpen - of juist niet. Lecithine, zoetstoffen en smaakstoffen worden soms toegevoegd, gaat wel van het eiwitpercentage af.

Meestal wei-eiwit hydrolysaat waarvan een deel van het eiwit al is omgezet in dipeptiden en losse aminozuren. Zal nog sneller werken en losse aminozuren en dipeptiden kunnen op zich een speciale anabole werking hebben.


© 2002-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud