Alu-enveloppen - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Alu-enveloppen

Potten en alu-enveloppen
Capsules, tabletten en poeders worden meestal in een pot verpakt, maar niet hier. Verschillende kunststoffen hebben verschillende eigenschappen, de kunststof moet zo min mogelijk zuurstof en water door kunnen laten. Een beetje zuurstof of waterdamp lekt altijd wel door de wand van de verpakking. Bij het openmaken wordt zelfs de hele inhoud van een pot weer opnieuw blootgesteld aan nieuwe lucht met o.a. zuurstof en water. Water en zuurstof tasten de stoffen aan. Bacteriën en schimmels hebben water nodig om te kunnen groeien.

Vulling van de pot
Een pot vol met capsules of poeder zal minder lucht bevatten dan een bijna lege pot. Vooral bij sterk wateraantrekkende (= hygroscopische) stoffen zoals gedroogde extracten en d-ribose is dat een probleem. Het kleine beetje water in de lucht is voldoende om de kwaliteit van het poeder te verminderen.

Wat beschermt de capsules of het poeder
a. De verpakking altijd afgesloten houden.
b. Een droogmiddel toevoegen, bijvoorbeeld een sachet met silicagel.
c. Een "dichte" kunststof gebruiken die haast niets doorlaat - zoals die van bepaalde alu-verpakkingen
d. Het volume boven de capsules of het poeder klein houden en kleiner kunnen maken - dus eigenlijk geen potten gebruiken

De alu-enveloppen
Een betere naam is aluminium sluitzakken. Een goed idee, ooit aan het begin van deze eeuw mee begonnen en door veel mensen werd het maar raar gevonden, maar tegenwoordig worden heel veel supplementen in alu-enveloppen aangeboden. Nu ziet iedereen dat er meer voordelen aan zitten. De hersluitbare alu-enveloppen zijn gemaakt van een dichte kunststof. Het volume kan aangepast worden door telkens als er een capsule uit wordt gehaald, de zak dichter te knijpen. Bij een pot kan dat niet.

Gunstige verzendkosten
Een extra voordeel is dat alu-enveloppen met 100 of 200 capsules door de brievenbus gaan. Verzenden per briefpost is veel goedkoper dan verzenden per pakketpost. Het sealen van de enveloppen maakt de afsluiting 100%. Voor gebruik dan eerst de bovenste rand van de enveloppe wegknippen. Op verzoek kan het sealen achterwege gelaten worden.

© 2002-2021 Creanite
Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud