Astragalus mebranaceus - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Astragalus mebranaceus

Astragalus membranaceus extract
In Astragalus extract zitten o.a. de stoffen formononetine en calycosine, die in staat zijn meer bloedcellen te geven. Calycosine blijkt het sterkste effect te hebben. Zonder calycosine valt de hele werking weg. Calycosine komt alleen voor of gebonden aan een suiker. Die gebonden vorm heet calycosine-7O-beta-D-glucoside. Astragalus extract alleen, krijgt die verbeterde opname niet of nauwelijks gedaan. De extra calycosine-7O-beta-D-glucoside komt van een geconcentreerde versie van het Astragalus membranaceus extract.  

EPO-mix samenstelling
De epo-mix bevat Astragalus membranaceus extract, calycosine-7O-beta-D-glucoside en ferulazuur. De mix is afgeleid van het Chinese geneesmiddel Danggui Buxue Tang, gebruikt bij te weinig bloed: een combinatie van de planten Astragalus membranaceus en Angelicae Sinensis. De mix is al heel lang bekend als middel om de aanmaak van de rode bloedcellen te stimuleren. De productie van erytropoietine (EPO) in de nieren wordt erdoor verhoogd. Er is sprake van synergie: een duidelijke samenwerking tussen beide kruidenextracten. De opname van calycosine-7O-beta-D-glucoside wordt verhoogd door ferulazuur, een bestanddeel van Angelicae sinesis. De vrouwelijke hormoonwerking is niet gewenst door sporters, de werking van ferulazuur wel.

Astragalus en testosteron
Testosteron wordt in de testes geproduceerd door de cellen van Leydig. Allerlei extracten kunnen die aanmaak stimuleren. Astragalus membranaceus extract kan dat ook.

© 2016-2021 CreaniteEen website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud