Betaine base - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Betaine base

Betaine base
Een zoete stof uit bieten. Er is een chemisch verschil tussen betaine-base en betaine-HCl . Een base heeft de eigenschap om nog gebonden te kunnen worden aan een zuur. Dan wordt er in dit geval aan de base betaine, zoutzuur gekoppeld, waarna betaine-HCl ontstaat. Die stoffen hebben wel een andere werking. Voor meer spierkracht is de base nodig en niet het HCL-zout.

Betaine uit bieten
Beta betekent biet. Daar valt nog uit af te leiden dat betaine afkomstig is uit bieten. Bieten hebben vooral een goede werking voor sporters vanwege het hoge nitraatgehalte. Het is niet duidelijk of de betaine-vorm in bieten even goed de spierkracht verbetert als betaine-base doet.

Waarom sporters betaine gebruiken
Betaine geeft na enkele weken innemen een lager vetpercentage en een toename van spiermassa en spierkracht.

Gebruik
Betaine heeft een maximum om in te nemen. Een gebruikelijke dosering is 2,5 gram betaine-base in 2 of 3 delen verdeeld over de dag innemen.

Verpakking
Betaine base
Poeder 100 gram in alu .......................................... € 12,00
Poeder 500 gram in pot ......................................... € 24,50
Poeder 1000 gram in alu ....................................... € 39,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.

© 2007-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud