Cacao-extract - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Cacao-extract

Chocamine / Metabromine / Theobroma cacao extract
Chocamine en Metabromine zijn merknamen van cacao-extracten die zijn samengesteld om met een minimum aan vet en suiker de eigenschappen van chocolade te versterken. Een capsule van 500 mg Chocamine bevat 40 mg coffeïne, (gestandaardiseerd) 8%, maar het mengsel van stoffen is verantwoordelijk voor het uiteindelijke effect. De stoffen moeten de werking van neurotransmitters beïnvloeden, zoals dopamine, serotonine en (nor)adrenaline. Neurotransmitters regelen het functioneren van de hersenen en de organen en veranderen zo de stemming en de activiteit van lichaam en geest. Als voorbeeld: het eten van chocolade - met fenylethylamine (PEA) - werkt daarom tegen de depressieve gevoelens bij liefdesverdriet.
Tyramine, octopamine, PEA en coffeïne zorgen voor een stimulerende en thermogene werking (hoger niveau van vetverbranding). Coffeïne en theobromine nemen de eetlust weg.

Belangrijkste stoffen van Chocamine®
Coffeïne / caffeine (gestandaardiseerd) 1-2%
Theobromine (gestandaardiseerd) 12%
Fenylethylamine (PEA) (gestandaardiseerd) 0,1%
Tyramine 0,006%
Octopamine 1,11%
Theofylline en synefrine in lage concentraties.

Belangrijkste stoffen van Metabromine®
Voor Metabromine geldt dat er minder coffeïne/caffeïne aan is toegevoegd. De fabrikant hecht weer waarde aan andere stoffen dan de fabrikant van Chocamine.
Coffeïne / caffeine (gestandaardiseerd) 1-2%
Theobromine (gestandaardiseerd) 6-7%
Proanthocyaidine 10%, behoort tot de flavanolen.
Vet 5%, koolhydraten 56%, vezels 14%, eiwit 28%

Wat doet Chocamine/Metabromine bij sporters
Het cacao-extract is een heel licht pepmiddel, het geeft iets meer energie - eigenlijk afhankelijk van de toegevoegde coffeïne - en heeft een positieve invloed op de stemming. Chocamine helpt bij het afslanken. Het heeft thermogene eigenschappen (de vetverbranding neemt toe) en het onderdrukt een overdreven eetlust.

De eigenlijk belangrijkste stoffen van de cacao-extracten
In kleine hoeveelheden of beter gezegd heel kleine hoeveelheden zijn de stoffen N-coumaroyldopamine en N-Caffeoyldopamine terug te vinden. Beta-2-sympathicomimetica of beta-2-agonisten. Die gedragen zich als (nor)adrenaline en zorgen voor verwijding van de bronchiën (precies zoals Ventolin bij astma) en vetverbranding met een anabole werking (zoals het dopingmiddel Clenbuterol). Met als groot pluspunt dat het hart niet te hard wordt geprikkeld, zoals Clenbuterol dat wel doet. Die twee stoffen blijken te goed te werken en worden nu als doping beschouwd.

Dosering
Gebruik: 1-3 maal daags 500-1000 mg, met een glas water innemen of als cacao mengen met bijvoorbeeld hete melk en honing.

Ongewenste effecten
Als men overgevoelig is voor PEA (fenylethylamine) kan dat soms hoofdpijn geven.
De extracten bevatten toegevoegde coffeïne. Zie voor de eigenschappen de pagina over coffeïne, kolanoot en guarana.

© 2003-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud