Capsules voor duursporters - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Capsules voor duursporters

Capsules voor duursporters / JdH-capsules
Het gaat hier om stoffen die vlak voor een wedstrijd ingenomen kunnen worden en meteen werken. De voorkeur gaat eigenlijk uit naar afzonderlijke stoffen om te kunnen zien wat nou echt de moeite waard is. Alleen had ik (JdH) voor elke wedstrijd 6-8 stoffen nodig, die hun effect al bewezen hadden. Het was veel makkelijker die stoffen in 1 capsule te doen. De dosis moet van elke stof wel voldoende zijn. Veel merkproducten bevatten van elke stof wel wat, maar kunnen niet de juiste hoeveelheden kwijt in 1 of 2 capsules. En dan worden er concessies gedaan. Dan zit bijna alleen de naam nog in de capsule. En zo is voor deze duursportmix wel een 6-8-tal stoffen in 4 capsules gedaan.
Het is ook nog mogelijk een mix te maken die weken achtereen ingenomen moet worden.

Rhodiola rosea extract
Meteen meer neurotransmitters en meteen ook een stijging van de VO2-max van 1-2%.
Tongkat Ali extract
Meer vrij testosteron en zorgt voor een wat aggressievere energie.

Punica granata extract
Zorgt voor minder vermoeidheid na een inspanning.

Rode druiven extract
Geeft meer NO en daarmee een beter doorbloeding van de spieren.

Ocimum sanctum extract
Veroorzaakt een testosteronpiek in het bloed.

Tagates erecta extract
Bevat luteine dat het enzym AMPK activeert. Is actiever als de spiercellen nog maar weinig energie hebben. De activiteit van het enzym carnitine palmitoyltransferase 1 (CPT1) gaat omhoog en dat helpt bij de verbranding van vetten door de mitochondria.

Acetyl-carnitine-HCl
In deze vorm bereikt er meer carnitine wordt de hersenen gebracht. Daar wordt meer acetylcholine gevormd. Helpt tegen vermoeidheid, maakt wat fitter en zorgt voor een sneller herstel.

Nopal®
Het extract van een cactus, van de Opuntia ficus-indica. Het gaat spierbeschadiging tegen. Glucose gaat sneller naar de spieren.

Deze capsules veranderen geregeld van samenstelling. Nieuwe inzichten veranderen de samenstelling telkens weer. Maar het geheel blijft een merkbaar duwtje in de rug.

Nog te combineren met:
Maltodextrine
Uiteraard... Gaat in de bidon. 60 gram past niet in een capsule. Langer dan 2 uur sporten: fructose erbij.

Pepermuntolie
Is te onhandig om toe te voegen. Het is makkelijker ingenomen als pepermuntolie, gekoppeld aan maltodextrine.

Coffeine
Zou er eigenlijk ook in moeten zitten. Alleen heeft coffeine bij iedereen weer een ander gebruik. Bij een eerste wedstrijd, met helemaal uitgeruste spieren, ontstaat er vaak kramp. Een 2e of 3e wedstrijd erna is dat probleem er niet meer.

Bietenextract of betainenitraat
Kunnen niet in de capsules, omdat die 3 uur voor een inspanning ingenomen moeten worden. De JdH-mix is bedoeld voor minder dan een uur voor de start. Dan zou een nitraat pas werken als nitriet, als de wedstrijd is afgelopen.

© 2002-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud