Coenzym Q10 of ubiquinon - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Coenzym Q10 of ubiquinon

Coenzym Q10
Hoort meer thuis in de categorie vitamines en "gewone" voedingssupplementen. Niet echt het favoriete terrein van Creanite. Het wordt gebruikt als hulp bij tal van ziektes. Meestal vanwege de sterke werking als antioxidans. Maar bij sporters kan het wel zorgen voor een beter sprintvermogen. De reden dat het knaloranje poeder in capsules wordt verwerkt. Ook kan er een toename van LH en FSH zijn bij langdurig gebruik, al is dat gemeten bij het gebruik van ubiquinol en niet bij ubiquinon. In het lichaam worden de stoffen in elkaar omgezet, dus zou dat geen probleem hoeven te zijn.

Er zijn in het algemeen twee soorten Q10:

Ubiquinon
Met ubiquinon is er in het lichaam een enzym nodig om voor een goede opname in het bloed te zorgen. Het enzym zet ubiquinon om in ubiquinol. Ubiquinon is minder prijzig, maar lost niet goed op in water.

Ubiquinol
Heeft geen enzym nodig voor omzetting in de werkzame vorm. Is daarom geschikt voor huidpreparaten en voor mensen die het noodzakelijke enzym niet (meer) aan kunnen maken (ouderen). Maar is wel veel duurder.
Zolang bepaalde patienten het gebruik nog duidelijk merken is ubiquinon voor hen nog geschikt. Maar als de opname niet meer goed is of als het op de huid wordt aangebracht (tegen rimpels bijvoorbeeld) dan is ubiquinol de aan te raden versie. Voor de meeste sporters volstaat het gebruik van ubiquinon.

Gebruik
50-200 mg per dag.
Ter verbetering van de sprint: 3 x daags 100 mg.

Verpakking
Ubiquinon
Capsules 100 x 100 mg in alu ............................... € 29,50
Capsules 200 x 100 mg in alu ............................... € 57,50

© 2013-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud