Creanite werkwijze - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Creanite werkwijze

Creanite werkwijze
Bij Creanite worden sinds 1995 voedingssupplementen voor betere sport- en sexprestaties gemaakt en verkocht. De producten zijn samengesteld door Jan de Heij (apotheker). Hoewel de studie farmacie ooit is afgerond, wordt alle tijd alleen besteed aan voedingssupplementen. Het doel was in eerste instantie het leveren van basisproducten, zoals er in een apotheek merkloze, generieke geneesmiddelen bestaan.
Van gefabriceerde grondstof tot eindproduct wordt alles bij Creanite zelf gedaan. Wat op het etiket staat, zit daarom gegarandeerd in het eindproduct. De pure fabricage van grondstoffen is uiteraard een ander terrein. Er is wel een samenwerking met plantentelers en makers van extracten in andere werelddelen.

Producten voor betere sportprestaties
Het uitgangspunt is altijd één stof per product geweest. De werking van een stof moet wel aangetoond of aantoonbaar zijn. Op verzoek is tegenwoordig meer mogelijk: er kunnen mengsels gemaakt worden en bij een acceptabele hoeveelheid - bijvoorbeeld per kilogram - kan elke andere stof ingekocht worden en gecapsuleerd of op andere wijze verpakt worden.

Bij voorkeur geen toevoegingen
Onder andere kleurstoffen, smaakstoffen, antioxidanten, dierlijke magnesiumstearaat, siliciumoxide (lever), conserveermiddelen, kunstmatige zoetstoffen (aspartaam bijvoorbeeld), worden liever niet gebruikt.

Eigen fabrikaat - merkproducten
De Amerikaanse standaardproducten en andere merkpreparaten worden hier niet verkocht. Die zijn voor de elders ruim aanwezige gewone supplementenwinkels. Alles wordt bij Creanite met de hand gemaakt - nadat het besteld is. Een enkel product wordt doorlopend gemaakt. Dan wordt er soms een paar weken vooruitgewerkt.

Lage prijzen en hogere prijzen
De prijzen zijn soms lager door de eenvoud en omdat de tussenhandel ontbreekt. Er wordt ook niet gewerkt met dure verpakkingen, reclame of brochures. De prijzen zijn soms ook iets hoger. Kwaliteit gaat voor de koopjes en de supermarktprijzen. Soms zijn capsules wel duur, omdat de stoffen erin gewoon heel duur zijn.

Kortingen
Als er meer besteld wordt van een product, is dat minder werk en geeft dat een lagere prijs. Dat voordeel wordt meestal doorberekend. Daar nog eens korting op geven kan alleen als de prijzen gewoon stelselmatig te hoog zijn. Vraag daarom niet om extra korting. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van nepprijzen of verlaagde prijzen van bijna verlopen producten: "Nu ... van .. euro voor .. euro!" Ga daarvoor aan het einde van de dag naar de markt. Ook de uitdrukking: "U bespaart zoveel euro" wordt hier niet gebruikt. Want de grootste besparing krijgt iedereen natuurlijk door helemaal geen supplementen te kopen.

Sponsoring
Voor uitzonderlijke reclame voor Creanite wordt gewoon betaald, maar niemand wordt gesponsord. Alle klanten zijn gelijk en iedereen streeft op zijn- of haar niveau naar verbetering van de prestaties.

Informatie
Creanite.com is geen bibliotheek, op deze website is wel beperkte informatie over elke stof te vinden (let op copyright). Informatie over stoffen op de website hoeft helemaal niet compleet te zijn. Dat gaat anders ten koste van de leesbaarheid. Bij veel producten wordt schriftelijke informatie geleverd met meer details. Vragen worden zonder extra kosten beantwoord per telefoon of e-mail. Emailen zorgt meestal voor een antwoord binnen 1-2 werkdagen. De telefonische bereikbaarheid hangt af van de drukte op het moment van bellen. Enkele vragen worden om tijd te besparen, besproken op de pagina's met vragen & antwoorden. Alle teksten op de website en in bijgeleverde informatie zijn samengesteld door Jan de Heij. Wie dezelfde teksten op andere websites of als bijsluiter bij produkten van andere firma's tegenkomt, heeft te maken met illegale kopieerders.

Plantenextracten voor betere sexprestaties
Creanite levert ook plantenextracten voor betere sexprestaties. De planten komen van verschillende werelddelen en zijn geselecteerd op basis van bekend onderzoek of groot enthousiasme van de gebruikers. Want dat laatste telt in deze sector ook mee.

Andere voedingssupplementen
In principe kunnen alle voedingssupplementen geleverd worden, ook al is het nut ervan (nog) niet of nooit aangetoond bij sportprestaties. Want soms als men eigenhandig klachten van een bepaalde ziekte wil aanpakken en men denkt baat te hebben bij bepaalde (soms nergens te vinden) supplementen, dan kunnen de stoffen voor meestal redelijke prijzen ingekocht, verpakt en verkocht worden. Kost wel wat tijd. Zonder medische claims, zonder uitgebreide schriftelijke informatie, wel met evenveel zorg bereid, zolang het maar betaalbaar blijft.
Alleen zijn grondstoffen zelden te koop in hoeveelheden onder de 1 kg, wat dan ook meestal de beginhoeveelheid is bij bijzondere bestellingen.
Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud