Creatineverbindingen - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Creatineverbindingen

Creatine gekoppeld aan zuren, creatinegluconaat
Creatine-ethylester-HCl, creatine-HCl (creatine-hydrochloride), creatine-malaat, creatinegluconaat en creatine-alfa-ketoglutaraat hebben - waarschijnlijk - betere eigenschappen wat de opname van creatine in het bloed betreft dan creatine zelf. Het is niet nodig om deze creatinevormen te combineren met koolhydraten. Deze verbindingen bereiken toch optimaal het doel. Ze komen meteen in het bloed. Het zal ook hier enkele dagen duren voordat het maximum van creatine in de spieren bereikt is. Deze stoffen kunnen in capsules gebruikt worden, houden vaak geen 1-3 kg water vast, maar hebben geen neutrale smaak. Creatinegluconaat smaakt misschien nog het beste.

Creatine-ethylester-HCl
Toen de esters van creatine voor het eerst opkwamen, is de werking uitgetest. Voor een schoolexamen werd een klein onderzoek opgezet. Creatine-ethylester-HCl werd vergeleken met maltodextrine en natuurlijk wist niemand wat er precies werd ingenomen. De opzet was simpel, het resultaat ook: wie creatine-ethylester had gebruikt had de 800 meter aanzienlijk sneller gelopen. Vergelijken met creatine-monohydraat kon niet, want de gewenste manier van innemen was duidelijk anders.

Creatineverbindingen bevatten minder creatine per gram
Voor degene die te maken krijgt met een slechte opname van creatine-monohydraat in het bloed, is dan nu nog steeds de creatine-gluconaat beschikbaar. De opname zal beter zijn, maar het percentage creatine is een stuk lager dan bij creatine-monohydraat. Een deel van het molecuul wordt wel altijd ingenomen door het zoutvormende deel: hier gluconaat. Daarom bevatten die stoffen minder creatine per gram. Dat houdt de weg vrij om van 1-10 gram per keer in te nemen om de werking ervan te testen.

Verpakking
Creatine-gluconaat poeder
Poeder 500 g in alu ................................... € 18,50
Poeder 1000 g in alu ................................ € 32,50
Creatine-gluconaat capsules
Capsules 072 x 900 mg in alu ........... € 12,00
Capsules 144 x 900 mg in alu ........... € 21,50
Capsules 288 x 900 mg in alu .......... € 39,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.
Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst.

© 2003-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud