Ferulazuur - Ferulic acid - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Ferulazuur - Ferulic acid

Ferulazuur / Ferulic acid
De EPO-mix bevat ferulazuur als vervanging van het Angelica sinesis extract in het Chinese Danggui Buxue Tang. Dankzij ferulazuur wordt calycosine-7O-beta-D-glucoside beter opgenomen in het bloed.
Als calycosine en formononetine opgenomen moeten worden in het bloed, moeten zij een laag van cellen passeren. Bij testen gebruikt men als model Caco-2-cellen. De doorlaatbaarheid van die cellen voor die twee stoffen is duidelijk verhoogd door de aanwezigheid van het Angelica sinensis extract. Uit verder onderzoek blijkt dat vooral de stof ferulazuur daar verantwoordelijk voor is. Wordt ferulazuur weggelaten, dan valt de werking van de combinatie ook weg. Ferulazuur lijkt een prima stof om andere stoffen die slecht oplossen een handje te helpen.

Ferulazuur / Ferulic acid in cosmetica
Zodra een stof gebruikt gaat worden in een cosmetisch product, gaat de prijs enorm omhoog. Ferulazuur kan op verzoek gewoon geleverd worden voor normale prijzen. Zelf mengen met een geschikte stof, smeersel of vloeistof.

Meer stoffen die de opname van slecht oplosbare stoffen kunen verbeteren
Er zijn koolhydraten/suikers in de vorm van kleine bolletjes die een slecht in water oplosbaar molecuul kunnen insluiten. De cyclodextrines. Als de moleculen die slecht in water oplossen eerst worden opgelost in die vorm, onder verwarmen en schudden, dan komen daar beter opneembare structuren uit voort. Zomaar toevoegen van de cyclodextrines haalt niet veel uit. De alfa-, de beta- en de gammacyclodextrines hebben verschillende eigenschappen.

Micellen
Net zoals het omsluiten met die gammadextrines is het mogelijk om moleculen die uitsluitend in vet oplossen in een oplossing een wat wateriger tintje te geven door het te verpakken in een soort zeepmolecuul. Dan kunnen er micellen gevormd worden. Voor de cellen in het lichaam wordt het makkelijker om de stof naar binnen te trekken. Een bekende hulpstof is lecithine. De ene kant van het molecuul houdt van vet/olie, de andere kant heeft waterlievende eigenschappen. Welke kant naar buiten is gericht bepaalt hoe goed een micel oplost in een vloeistof. De binnenkant bepaalt welke stof er ingesloten kan worden.

Piperine uit zwarte peperextract
Piperine helpt de opname van enkele stoffen in het bloed. Wordt gewoon toegevoegd aan het poeder in een capsule.

6′,7′-Dihydroxybergamottine
Komt bijvoorbeeld voor in grapefruitsap. De stof remt het belangrijke (afbrekende) enzym cytochroom P450 / CYP3A4. Daardoor kunnen steroiden minder goed afgebroken worden. Het is niet de enige stof in grapefruitsap die die werking heeft. Grapefruitsap zelf kan net zo goed gebruikt worden. Ook geneesmiddelen kunnen minder goed afgebroken worden, waardoor de werking en bijwerkingen groter kunnen worden.

Oplossen in olie
Als een stof alleen maar oplost in olie en niet in water, dan kan een capsule gevuld worden met olie, waarin de stof is opgelost. Coenzym Q10 is zo'n voorbeeld. Aangezien het dagelijkse eten toch wel iets van vet bevat, is tegelijk innemen van de stof en een maaltijd soms ook behulpzaam. De stof lost op in het vet van het eten, om daarna makkelijker in het bloed te komen.© 2017-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud