Glucosaminesulfaat - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Glucosaminesulfaat

Wat doet glucosaminesulfaat
Glucosaminesulfaat is een aminozuur dat nodig is voor de opbouw van bindweefsel. Het komt voor in alle weefsels van het lichaam, maar het heeft vooral hoge concentraties in kraakbeen, pezen en ligamenten. De hoofdfunctie van glucosaminesulfaat in het lichaam is het stimuleren van de aanmaak van glucosamineglycanen (proteoglycanen), die het belangrijkste bestanddeel van het kraakbeen vormen. Zij zorgen voor het vocht in de gewrichtsvloeistof, zodat tijdens het bewegen de gewrichten gesmeerd worden. Glucosaminesulfaat speelt een rol in de productie van bindweefsel van nagels, pezen, huid, ogen, gewrichtsvloeistof, botten, ligamenten, hartkleppen en het slijmvliesweefsel van ademhalings-, spijsverterings- en urinewegen. Het lichaam kan slechts een beperkte hoeveelheid glucosamine aanmaken. Hierdoor kunnen bij zware belasting van gewrichten, stijfheid, ontsteking en pijn ontstaan. Voor de dagelijkse beweeglijkheid en de vlotte werking van gewrichten en verbindingsweefsels is glucosamine nodig.

Gebruik bij sporters
Glucosaminesulfaat is een basisbouwstof voor de proteoglycanen, in bindweefsel nodig om gewrichtskraakbeen te maken. Het helpt bij de opbouw van de pezen en de gewrichten.
Wanneer kan glucosaminesulfaat niet gebruikt worden. Mensen met suikerziekte mogen glucosaminesulfaat alleen gebruiken met goedkeuring van hun arts. Glucosamine kan het lichaam ongevoeliger maken voor insuline. De opslag van koolhydraten in het algemeen kan verminderd worden.

Dosering
Voor een merkbaar effect is het nodig minimaal 30-90 dagen glucosaminesulfaat te gebruiken.
3 maal daags 850 mg glucosaminesulfaat(-2KCl).

Verpakking
Glucosaminesulfaat (-2KCl)
Poeder 150 gram ................................................. € 15,00

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.
Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst.

© 2004-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud