HMB - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

HMB

HMB (beta-hydroxymethylbutyraat)
2-hydroxy-2-methyl-butyraat (calciumzout). HMB komt voor in eiwitrijk voedsel zoals vis en melk. Het wordt beschouwd als de actieve vorm van het aminozuur leucine. Leucine wordt bij de afbraak in het lichaam voor een deel omgezet in HMB. Afhankelijk van de hoeveelheid eiwit die per dag wordt ingenomen, produceert het lichaam 0,25 tot 1 gram HMB per dag. Om de gewenste hoeveelheid HMB in het lichaam te krijgen met de omzetting van leucine alleen, zouden tientallen grammen leucine ingenomen moeten worden.

Wat doet HMB bij sporters
Eiwitverlies en spierafbraak tijdens zeer intensieve periodes van (kracht)training worden tegengegaan. Het gunstige effect is het duidelijkst bij relatief ongetrainde sporters. HMB is daarom geschikt voor nieuwe trainingsperiodes. Ook bij duursporters blijkt er onder invloed van HMB minder spierschade te ontstaan tijdens inspanningen. De werking wordt toegeschreven aan de vorming van het enzym HMG-CoA uit HMB. Via enkele tussenstoffen kan er nu voldoende cholesterol in de spiercellen komen. Als spieren extreem belast worden en er nog niet aan gewend zijn, ontstaat spierschade. Omdat er dan niet voldoende cholesterol uit het bloed gehaald kan worden, verbetert HMG-CoA met de vorming van cholesterol de opbouw van de spiercellen. Een sneller herstel verbetert de spieropbouw. Na 3 weken went het lichaam aan de spierschade en is de winst iets minder.

HMB tegelijk gebruiken met
HMB vergroot het spieropbouwend effect van creatine. De toename van spiermassa is iets groter dan het resultaat van de afzonderlijke stoffen bij elkaar opgeteld.

Dosering HMB
Minstens 4-8 weken gebruiken.
Op rustdagen:
3 x daags 1 capsule of 1000 mg innemen.
Op de dagen dat er zwaar getraind wordt:
3 maal daags 1-2 capsules van 1000 mg innemen.

Ongewenste effecten
Er zijn bij het gebruik van HMB geen ongewenste effecten bekend.

Verpakking
HMB / hydroxy-methyl-butyraat (calciumzout)
Capsules 1000 mg
Poeder

Wordt hier niet meer verkocht of alleen per kilogram op bestelling.

© 2003-2015 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud