Hoodia Gordonii extract - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Hoodia Gordonii extract

Hoodia gordonii extract
Het gedroogde extract van de stam van de Zuid-Afrikaanse Hoodia Gordonii. Deze vetplant lijkt op een cactus. Het bevat een stof die het hongergevoel onderdrukt. Hoodia is verkrijgbaar als de gedroogde plant zelf en als extract. De beoogde stoffen zijn bij dit extract met water en alcohol uit de plant getrokken. Nadat de vloeistof verdampt is, blijft uit 20 gram plantenstof 1 gram gedroogd extract over. De hoeveelheid van de belangrijkste stof blijkt van product tot product te variëren. Een gestandaardiseerd extract is nog niet voorhanden. Over enkele jaren zou de werkzame stof als geneesmiddel P 57 op de markt gebracht moeten worden. (Is echter nooit gebeurd, omdat een of andere bijwerking werd gevonden). De verkoop van de plant zelf of van de extracten kan eigenlijk nooit door een patent beperkt worden.

Achtergrond Hoodia Gordonii
Oorspronkelijk werd een stuk van de Hoodia-plant gebruikt door de inwoners van de Kalahariwoestijn om zonder eten en drinken en zonder energieverlies de dag door te komen tijdens het jagen. Nadat Hoodia in de rest van de wereld bekend is geworden, is de vraag ernaar enorm gestegen. In de media is veel ophef geweest over het zakelijk uitbuiten van de arme groep van Zuid-Afrikanen die de veelbelovende plant als hun eigendom mochten beschouwen.

Waarom gebruikt men Hoodia Gordonii extract
Afslankmiddel
Minder (snel) eetlust krijgen is de belangrijkste reden van gebruik. Het hongergevoel wordt onderdrukt. De hersenen krijgen een sein door, dat er voldoende gegeten is. Er wordt daardoor uiteindelijk minder voedsel ingenomen en dus neemt het aantal calorieën dat binnenkomt af.
De werkzame stof in het Hoodia extract verhoogt de hoeveelheid ATP in de hypothalamus (een orgaantje in het hoofd). Het hongergevoel lijkt afhankelijk te zijn van de hoeveelheid ATP in de hypothalamus. De hypothalamus beïnvloedt meer lichaamsfuncties, waardoor het toepassingsgebied nog groter zou kunnen zijn.

Uithoudingsvermogen
Het Hoodia extract geeft een energieker gevoel en een positieve stemming. Het mentale uithoudingsvermogen gaat er door omhoog.

Gebruik
1-3 maal daags 400-800 mg extract (= 1 of 2 capsules) een uur voor de maaltijden innemen. 1 of 2 maanden gebruiken. Na 2-3 weken moet de werking als afslankmiddel zichtbaar worden.
Of 800 mg 2 uur voor de wedstrijd innemen.

Ongewenste effecten
Niet geconstateerd.

NB Was een fantastisch pepmiddel en ook de kilo's vlogen er vanaf, omdat de eetlust tijdens en na de koers verdween. Er zat gewoon geen rem op de inspanning. Na 20-30 wedstrijden was het lichaamsgewicht ook nog eens 3 kg lager geworden. De bidons met sportvoeding bleven ook vrij vol aan het einde van de koers. Het was nodig om met de klok in de hand de koolhydraten in te nemen.
Naar een gevaarlijke stof als Efedra extract werd toen niet omgekeken, maar met man en macht werd de Hoodia in beslag genomen. De controlerende instantie alhier werkte toen wel heel goed samen met een groot geneesmiddelenbedrijf, dat zich het recht had toegeëigend om als enige het product uit de natuur te verkopen. Vanwege het hysterisch jagen op alle mogelijke verkopers helemaal uit de Nederlandse markt gehaald. De echte Hoodia gordonii is alleen nog verkrijgbaar in het buitenland. Het blijft wel een zeldzaam plantje, dat moeilijk te vinden is. Meestal probeert men een gewone cactus te slijten.

Deze tekst dient alleen ter informatie: het echte extract is nog wel een uitermate geschikt middel voor duursporters.
JdH© 2005-2008 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud