Overtraining - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Overtraining

Overtraining
Overtraining is te zien aan te lang durende spierschade en vermoeidheid. Eenvoudig omschreven als een wanverhouding tussen cortisol en testosteron in het bloed door te veel inspanning. Een meetbaar kenmerk van overtraining is dat de normale verhouding testosteron/cortisol meer dan 30% afneemt,

Supplementen tegen overtraining
De combinatie Reishi extract en Cordyceps gedurende 3 maanden beschermde in een onderzoek wielrenners tegen overtraining (3 x 500 mg cordyceps, 3 x 400 mg Reishi 10%). Cordyceps.
Alle testosteronverhogers en cortisolverlagers zouden gebruikt kunnen worden. De stof cordycepine alleen, uit cordyceps is in ieder geval gebleken een hulp te zijn bij overtraining.
Capsules met cordycepine en Reishi extract 30% kunnen op verzoek gemaakt worden (per 100 capsules).

Meer stoffen
Er zijn nog meer stoffen die enig voordeel bij overtraindheid kunnen hebben of overtraindheid kunnen voorkomen. Er zijn er genoeg onderzocht: fosfatidylserine, cortisolblokkers (Epimedium), ketonen (esters), Spirulina extract, l-glutamine, koolhydraten, sportdranken, Lactobacillus acidophilus, Rhodiola met Ginkgo biloba en vast nog veel meer stoffen. Mocht het ooit nodig zijn om daar meer informatie over te verzamelen, dan kan dat later altijd nog gebeuren.

Antioxidanten
De meeste duursporters slikken grote hoeveelheden van anti-oxidanten om schade door rondvliegende radicalen, die vrijkomen bij inspanningen te neutraliseren, zoals o.a.: vitamine E, vitamine C, β-caroteen, coenzym Q10, liponzuur, N-acetylcysteine, allopurinol, quercetine en resveratrol. Maar vrije radicalen zorgen niet alleen voor schade, zij hebben ook een signaalfunctie, waardoor het lichaam zich aan gaat passen aan de zware omstandigheden die er zijn tijdens een sportprestatie. Antioxidanten in hoge doses nemen die signaalfunctie weg. Het gebruik van anti-oxidanten mag daarom een stuk subtieler zijn. Een sinaasappel met 50 mg vitamine C is geen probleem, 2 gram ascorbinezuur in tabletvorm gaat het doel voorbij.


© 2020-2021 Creanite
Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud