Reishi extract - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Reishi extract

Reishi extract (Ganoderma Lucidum (Curtis) P. Karst)
Een paddenstoel met 30% beta-glucanen. Verder bevat het extract de stoffen adenosinemonofosfaat en superoxide dismutase.

Weerstand sporters
Lang intensief trainen en sportwedstrijden geven een daling van de afweerstoffen. Onder koude en vochtige omstandigheden, wordt dat duidelijker. Men wordt makkelijker verkouden, krijgt makkelijke griep of andere luchtweginfecties. Er bestaan wielrenners die nooit verkouden zijn en ook nooit zijn geweest. Een andere groep is meteen verkouden na een regenbuitje. Goede genen zijn een eerste voorwaarde voor probleemloos trainen in koude en sneeuwrijke omstandigheden. Wie nooit ziek wordt, kan ongelimiteerd trainen.

Andere afweerverbeteraars
In havermout, gist, champignons en bijna alle andere paddestoelen (Shiitake) komen de beta-glucanen voor. Een goede zaak om te eten als het om de afweer gaat.

Antistoffen en inspanningen
De afweer bestaat in eerste instantie uit immunoglobulines en witte bloedcellen. Bekend is de grafiek van immunoglobulines die verdwijnen naar het einde van een lange training of koers. Op het podium staan brengt de sporter juist dan in een kwetsbare positie
Echte prestatieverbetering door Reishi, naast het voorkomen van oxidatieve stress, wordt bij sporters niet gezien. Wel bij fibromyalgie, maar deze website gaat in principe over sportprestaties.

Tegen overtraining
Overtraining is eenvoudig omschreven als een wanverhouding tussen cortisol en testosteron in het bloed door te veel inspanning. Te zien aan te lang durende spierschade en vermoeidheid. Een meetbaar kenmerk van overtraining is dat de normale verhouding testosteron/cortisol meer dan 30% afneemt,
De combinatie Reishi extract en cordyceps gedurende 3 maanden beschermde wielrenners tegen overtraining.
De meeste duursporters slikken grote hoeveelheden van antioxidanten om schade door rondvliegende radicalen, die vrijkomen bij inspanningen te neutraliseren, zoals o.a.: vitamine E, vitamine C, β-caroteen, coenzym Q10, liponzuur, N-acetylcysteine, allopurinol, quercetine en resveratrol. Maar vrije radicalen zorgen niet alleen voor schade, zij hebben ook een signaalfunctie, waardoor het lichaam zich aan gaat passen aan de zware omstandigheden die er zijn tijdens een sportprestatie. Antioxidanten in hoge doses nemen die signaalfunctie weg. Het gebruik van antioxidanten mag daarom een stuk subtieler zijn, zoals bij het Reishi extract.

Dosering
1-3 maal daags 500 mg extract

Verpakking
Reishi extract 30%
Capsules 100 x 500 mg in alu ................. € 14,50
Capsules 200 x 500 mg in alu ................ € 27,00
Reishi extract poeder 100 g ...................... € 14,50
Reishi extract poeder 200 g ..................... € 27,00

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.
De actuele prijzen staan in de prijslijst genoemd.


© 2020-2021 Creanite

  
Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud