Shiitake extract - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Shiitake extract

Shiitake extract (Lentinula edodes)
Dit Shiitake extract bevat 33,4% polysacchariden. Shi-itake is een paddenstoel en bevat beta-glucanen, die voor een betere afweer zorgen.

Weerstand sporters
Lang en intensief trainen en sportwedstrijden geven een daling van de afweerstoffen. Onder koude en vochtige omstandigheden, wordt dat duidelijker. Men wordt makkelijker verkouden, krijgt makkelijke griep of andere luchtweginfecties. Er bestaan wielrenners die nooit verkouden zijn en ook nooit zijn geweest. Een andere groep is meteen verkouden na een regenbuitje. Goede genen zijn een eerste voorwaarde voor probleemloos trainen in koude en sneeuwrijke omstandigheden. Wie nooit ziek wordt, kan ongelimiteerd trainen. Kort na zware inspanningen daalt in het bloed de hoeveelheid afweerstoffen. Zo zijn de immunoglobulines na een wielerkoers op een bedenkelijk laag niveau. Het is niet voor niets dat meteen een extra truitje aantrekken aan de finish pure noodzaak is om niet door virussen te pakken worden genomen. In de euforie van een zegetocht kan de blijheid overmoedig maken. En dan slaat een verkoudheid of griepvirus juist toe. Er zijn genoeg stoffen uit het plantenrijk die die weerstand op een hoger niveau kunnen brengen:

Antistoffen en inspanningen
De afweer bestaat in basis uit immunoglobulines en witte bloedcellen. Bekend is de grafiek van immunoglobulines die verdwijnen naar het einde van een lange training of koers. Op het podium staan brengt de sporter juist dan in een kwetsbare positie

Andere afweerverbeteraars
In havermout, gist, champignons en bijna alle andere paddenstoelen komen de beta-glucanen voor. Een goede zaak om te eten als het om de weerstandverbetering gaat. Shiitake is ook een paddenstoel.

Ook een hulp bij het afslanken
Shiitake remt de vetopslag als er teveel wordt gegeten. Dus als je meer eet dan je aan energie eigenlijk nodig hebt.

Gebruik
1 tot 3 maal daags 500 mg van het extract.
Niet gebruiken bij allergie voor schimmels/paddenstoelen (mogelijk ook penicillines).
Bij allergische reacties (bijvoorbeeld jeuk, roodheid huid) geen capsules meer innemen.

Verpakking
Shiitake extract poeder (33,4% polysacchariden) 100 g  € 13,00
Shiitake extract poeder 500 g .......................................................... € 39,00
Capsules 100 x 500 mg ......................................................................... € 13,00
Capsules 200 x 500 mg ........................................................................ € 24,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.
De actuele prijzen staan in de prijslijst genoemd.


© 2020-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud