5-alfa-hydroxylaxogenine - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

5-alfa-hydroxylaxogenine

5-alfa-hydroxylaxogenine / 5-alpha-hydroxylaxogenin
5-alfa-hydroxylaxogenine is een steroïde afgeleid van laxogenine, afkomstig van Smilax simplex en Smilax Sieboldii. Het molecuul is dan wel een steroïde, het is geen verboden stof. De gebruikte stof bevat 99% 5-alfa-hydroxyaxogenine. Steroïden is een verzamelnaam voor moleculen met een speciale ringstructuur. Die stoffen kunnen tal van verschillende effecten hebben. Bekend zijn de anabole steroïden en de corticosteroïden, testosteron, oestradiol en andere oestrogenen, progestagenen. Minstens zo bekend zijn cholesterol, vitamine D en glycyrrhizinezuur (uit drop).

Waarom gebruiken sporters 5-alfa-hydroxylaxogenine
De Smilaxplant is al in de jaren 80-90 als een van de eerste steroïdeleveranciers gebruikt voor krachtsporters. Het gedroogde plantenproduct zat in (te) dikke tabletten. Gedroogde planten zijn nog geen plantenextracten. En plantenextracten zijn nog geen 5-alfa-hydroxylaxogenine. Er was wel een anabole reputatie, maar uiteindelijk hebben we hier zelf de effecten onderzocht. Het doel is spieropbouw, een toename van spierkracht en een groter uithoudingsvermogen. De stof gedraagt zich wat de vermannelijking betreft niet zoals testosteron en/of de anabole steroiden en heeft ook niet de bijwerkingen van testosteron.

Werking onderzocht bij krachtsporters
Om zeker te zijn van de werking is bij krachtsporters gekeken naar de uiterlijke veranderingen en de spierkrachttoename door 5-alfa-hydroxylaxogenine en laxogenine is ook apart onderzocht. Er is gekeken naar laxogenine, 5-alfa-hydroxylaxogenine en een placebo. Zo werd gemeten wat het maximale gewicht was dat verplaatst kon worden bij 3 oefeningen. Er werd ook gekeken hoe vaak men een bepaalde oefening kon herhalen. (5-alfa-hydroxylaxogenine.com)

Het verschil met laxogenine
Let op! Er zijn leveranciers die niet het verschil zien tussen laxogenine en 5-alfa-hydroxylaxogenine. Dit komt door de naamgeving van een fabrikant. Daar bedachten zij de merknaam Laxogenin voor 5-alfa-hydroxylaxogenin. Zij vergaten daarbij dat laxogenine ook een stofnaam is voor de basissteroide uit de Smilax-extracten. Laxogenine zelf is ook nog verkrijgbaar. Het is de minder anabole versie, maar wel de stof die zorgt voor een afname van het vetpercentage, terwijl het toch ongeveer de werking heeft van 5-alfa-hydroxylaxogenine.           

Resultaat van het onderzoek
Men kreeg snel meer spierkracht, men werd breder en de oefeningen kon men vaker herhalen. De placebo deed met de kracht al iets. Dat is logisch als er eerst gewend moet worden aan bepaalde oefeningen. Hydroxylaxogenine gaf de beste resultaten wat de krachttoename betreft. Laxogenine zorgde voor een lager vetpercentage. Het onderzoek duurde 4 weken, maar zelfs na 4 weken was het maximum van de spierkrachttoename nog niet bereikt. Zie de link naar de aparte website over (5-alfa) hydroxylaxogenine.

Gebruik en dosering
2 maal daags 25 mg 5-alfa-hydroxylaxogenine innemen. Dit is de laagste dosis. In het algemeen wordt 50-200 mg per dag ingenomen, maar het kan zijn dat het effect niet evenredig groter wordt bij een hogere dosis. De stof wordt niet zo goed opgenomen in het bloed.

Combinaties met 5-alfa-hydroxylaxogenine
De beste combinatie is met een testosteronverhoger, zoals cordycepine, Tongkat Ali extract of Ashwagandha extract.

Ongewenste effecten
Er zijn geen bijwerkingen gezien. Wel hoofdpijn als er veel te veel wordt gebruikt (200 mg).

Verpakking
5-alfa-hydroxylaxogenine
Per capsule 25 mg 5-alfa-hydroxylaxogenine
100 capsules ........................................................ € 35,50
200 capsules ....................................................... € 69,00

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.
Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst.      
                                                                                             

©2016-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud