l-Taurine - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

l-Taurine

Eigenschappen van taurine
Taurine is een aminozuur dat gewoon in het menselijk lichaam voorkomt. Het is geen noodzakelijk aminozuur voor de opbouw van spieren, maar het heeft enkele andere functies in het lichaam. Het is een bekend onderdeel van galzouten, die nodig zijn om vetten te verwerken. Een tekort aan taurine komt niet zo snel voor.

Waarom gebruiken sporters taurine
De combinatie met coffeïne als stimulerende stof is populair door het drankje Red Bull. Daar zijn beperkt wat onderzoeken over terug te vinden.
In combinatie met creatine en/of het aminozuur glutamine wordt taurine gebruikt om de spiercellen meer volume te geven. De spiercellen nemen meer water op.
Taurine helpt carnosine, als die stof wordt gebruikt om bij anaërobe inspanningen het melkzuur in de spieren te bestrijden.

In een onderzoek bleek taurine spierschade door intensieve training te voorkomen. Werd gezien bij 3 dagen lang dagelijks 0,1 gram per kilogram lichaamsgewicht in te nemen. Meer dan 10 gram werd er niet ingenomen per dag.

Dosering
500-3000 mg taurine per dag. Als acceptabele grens wordt een maximum van 6 gram taurine per dag aangenomen.

Ongewenste effecten
Er zijn geen ongewenste effecten bekend.

Verpakking
l-Taurine
Poeder  1 kg .................................. € 19,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.© 2005-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud