Tribulus alatus extract - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Tribulus alatus extract

Tribulus alatus en Tribulus terrestris
De plant is minder bekend dan zijn familie: Tribulus terrestris. De naam wordt soms afgekort als T. Alatus extract. Dat doet men om te voorkomen dat het met Tribulus terrestris extract verward wordt en meteen een slechte naam krijgt. De Terrestrisvorm doet namelijk niet veel met testosteron, maar meer met de bloedvaten die nodig zijn voor een erectie.

Tribulus Alatus een zeldzame plant?
Na de eerste publicatie over testosteronstijging door Tribulus alatus extract waren zowel de gedroogde plantendelen als het extract tijdelijk moeilijk te verkrijgen, Geen probleem meer, want zo bijzonder is Tribulus alatus ook weer niet. In sommige landen groeit het plantje gewoon overal in de achtertuinen. Alleen in het voor het maken van plantenextracten belangrijke land China, is het tegenwoordig verboden om met het plantje te werken. Tribulus alatus overwoekert namelijk veel van de natuurlijk aanwezige planten. En nu verkopen alle bedrijven in China terrestris als er om alatus wordt gevraagd.

Tribulus alatus extract 30% saponinen
Dit extract is gemaakt van de zaden van de Tribulus alatus. Het percentage achter de naam van de plant geeft aan dat het gedroogde extract rond de 30% saponinen bevat.

De werkzame stof
Men weet nog niet welke stof exact verantwoordelijk is voor de werking. In de dierproeven werden "gewone" extracten uit bepaalde delen van de plant gebruikt, gemaakt met verschillende oplosmiddelen (water, alcohol, chloroform).
Het extract hier is gemaakt met stoomsterilisatie. Als het enigszins kan, heeft een extract dat is gemaakt zonder organische oplosmiddelen de voorkeur.

Wat doet Tribulus alatus extract?
Testosteron wordt door het extract losgemaakt van het eiwit waaraan het gebonden is in het bloed. Los testosteron, het "vrije" testosteron, is de vorm die werkzaam is in het lichaam. Het verhoogde vrije testosteron is bij proeven met ratten gemeten.

Tribulus alatus extract combineren
Er zijn stoffen die testosteron losmaken van het eiwit in het bloed. Er zijn ook stoffen die gewoon voor meer testosteron in het bloed zorgen, gebonden of ongebonden. Een combinatie van stoffen uit beide groepen lijkt dan ook de meest logische keuze. Dus gaat Tribulus alatus goed samen met cordycepine, een Cordyceps sinensis extract, Ashwagandha extract of met Tongkat Ali extract.

Gebruik en dosering
1-3 maal daags 500 mg.

Verpakking
Tribulus alatus extract
Capsules 100 x 500 mg in alu
Poeder 100 g in alu
(Voor later in 2021)

Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst.
Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten.----------------------------------------------------------------------


Er is aan het begin (wat jaren terug) een discussie geweest bij bodybuildingpuntcom over de sterkte van het Tribulus alatus extract van Creanite

Tribulus alatus extract
Het bovenbeschreven extract is gemaakt van de zaden van de Tribulus alatus. Het percentage achter de naam van de plant geeft aan hoeveel het gedroogde extract aan saponinen bevat.

Tribulus terrestris extract percentage
De sterkte van een Tribulus terrestris extract wordt niet geheel toevallig ook aangeduid met het percentage saponinen. Meestal is dat rond de 40%, maar alle percentages kunnen voorkomen. Men beweert soms dat de stof protodioscine daarin de enige werkzame saponine is. Een veronderstelling die niet correct is, want er gebeurt - ook door veel protodioscine - nog steeds niets met testosteron. Daarom wordt ook soms met een percentage de hoeveelheid protodioscine aangeduid. Dat zijn veel verder doorgevoerde extracten. Die zijn duurder en de samenstelling lijkt bij 99% niet meer op die van een "gewoon" extract.

Saponinen
Saponinen (saponines) is vanuit chemisch standpunt gezien, een wat vage verzamelnaam voor plantenstoffen die zich als zeep gedragen. Dat betekent dat een deel van de moleculen van vet houdt en een ander deel van diezelfde moleculen van water houdt. Daarmee kunnen lipofiele deeltjes (vuil) ingesloten worden en met water weggesleurd worden. Zo werkt zeep. Het Latijnse woord voor zeep is sapo. Bij Wikipedia kan men vinden dat men onder saponinen specifiek de glycosiden van steroïden, van steroïd-alkaloïden of van zogenaamde triterpenen verstaat. Steroïden, glycosiden, alkaloïden en triterpenen zijn verzamelnamen voor stoffen met een overeenkomst in chemische structuur. Zo bestaat een steroïde uit een basisskelet van een viertal koolstofringen, is een glycoside een stof die is gekoppeld aan een suikermolecuul, is een alkaloïde een plantenbase en een terpeen een bouwsteen met koolstofatomen voor grotere moleculen van plantenstoffen. Zowel Tribulus alatus als Tribulus terrestris bevatten saponinen. Net als honderden andere planten.

Bodybuildingpuntcom
Men was bezig met een discussie op het bekende forum of het hier verkochte extract wel echt een alatus extract was. Daar was bijna een jaar naar gezocht en het plantje was nog niet in China verboden, dus was het uiteindelijk wel te vinden.
Het moet totaal niets uitmaken welke namen de stoffen in het extract van Tribulus alatus hadden, want daar maakten de proefdieren in het onderzoek zich ook niet druk over. Zij kregen gewoon extracten toegediend en die werkten.
Maar men raakte - zo ver van huis - in paniek over de exacte betekenis en waarde van het percentage achter de naam van het hier geleverde extract. Blijkbaar zag men liever niet dat iemand anders Tribulus alatus op de markt bracht.
JdH


© 2003-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud