Vitamine C - ascorbinezuur - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Vitamine C - ascorbinezuur

Vitamine C
Er is nu veel vraag naar vitamine C-poeder. Hoort meer thuis in de categorie vitamines en "gewone" voedingssupplementen. Niet echt het uitgekozen terrein van Creanite. Een betere weerstand bij een mogelijke corona-aanval is wat men daarbij in het hoofd heeft. Maar er zijn toch nog andere redenen om vitamine C te kopen.

Vitamine C en inspanningen door jonge sporters
Voor jonge sporters is het gebruiken van vitamine C vlak voor en tijdens een inspanning niet zo handig. Er is een onderzoek geweest, waarin vitamine C en E werden gegeven en waaruit bleek dat een deel van het trainingseffect verloren ging. De verbetering van de VO2-max bleef uit en de capaciteit van de mitochondrien, de energiemakers in de cellen werd niet versterkt. De schade die het lichaam oploopt tijdens een inspanning is weer een impuls voor verbetering. Al was het effect op de sportprestaties niet meteen overduidelijk, het lijkt wel verstandiger om daarom geen extra vitamine C (misschien wel een normale kleine hoeveelheid) in te nemen voor een training of wedstrijd en zeker ook de eerste dag van het herstel.

Vitamine C en krachttraining door oudere sporters
Voor jonge sporters is het gebruiken van vitamine C vlak voor en tijdens een inspanning niet zo handig. Bij oudere sporters neemt de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam in het algemeen af. Dat kan weer wel een betere reden om een stof als vitamine C, vitamine E of Q10 in te nemen.

Geen vitamine C ter bestrijding van nitrosamines
Vrije radicalen blijken dus nodig zijn voor het verleggen van de lichamelijke grenzen. Aanvankelijk werden er capsules gemaakt met bietenextract en vitamine C. En vitamine C geeft juist de eerste drie dagen van gebruik tegelijk met nitraat een toename van nitrosamines. Vitamine C toevoegen aan nitraatcapsules zou langer dan 3 dagen minimaal per 300 mg moeten gebeuren. Maar omdat niemand vooraf weet of 6, 9 of 12 mmol de persoonlijke dosis is, kunnen vitamine C en bietennitraat niet in 1 capsule samen om een vaste dosis vitamine C te houden. Gelukkig zijn er nog andere stoffen die de vorming van nitrosamines tegengaan en apart ingenomen kunnen worden. De beste stof is ferulazuur.

Vitamine C - Ascorbinezuur - verpakking
Poeder 1 kg ............................................................. € 19,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten. Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst.


© 2020-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud