Vrouwen en sexprestaties - Creanite.com

CREANITE.COM
Ga naar de inhoud

Vrouwen en sexprestaties

Vrouwen, plantenproducten en sexprestaties
Er valt vaak te lezen dat er op plantaardig gebied maar weinig effectieve plantenextracten voor vrouwen zijn te vinden. Is niet helemaal waar. Een kijkje in de onderzoeken geeft tal van onderzochte plantenextracten aan. En de resultaten zijn niet altijd negatief. Het is wel zo, dat - hier - van de 200 vragen over supplementen er 199 van mannen afkomstig zijn en misschien eentje van een vrouw. Er zijn wel mannen die op zoek zijn naar producten voor vrouwen...
Als er voldoende animo voor is, kan deze pagina uitgebreid worden. Voorlopig blijft het bij een beperkt overzicht van enkele mogelijkheden.
De onderzoeken bij vrouwen zijn ten opzichte van die bij mannen in meer verschillende groepen in te delen. Zo zijn bijvoorbeeld leeftijd, voor of na de menopauze, pilgebruik, helemaal gezond zijn of ergens een probleem hebben op seksueel gebied, uiteraard factoren met invloed op de onderzoeksresultaten. Men kijkt vooral naar veelal subjectieve zaken, zoals verlangen, opgewondenheid, orgasmen, pijn, bevochtiging, tevredenheid, nauwelijks om te zetten in zeer nauwkeurige cijfers.

Testosteron via de huid toegediend
Als eerste genoemd, om aan te geven dat meer testosteron voor verbetering kan zorgen. Dan is elk plantenextract dat voor meer testosteron zorgt mogelijk de moeite van het onderzoeken waard. Het gaat bij testosteron door de huid wel om een heus geneesmiddel. Onderzocht bij vrouwen die om uiteenlopende redenen in de menopauze zijn geraakt. Orgasmen, seksuele activiteit, verlangen en tevredenheid, alles verbetert. De bijwerkingen zoals acne en haargroei zijn ook aanwezig, het gaat uiteindelijk om een echt geneesmiddel.

Dan is het kijken naar de volgende plantenextracten geen verrassing:
                  
Tongkat Ali extract
In een onderzoek werd aan vrouwen van 57-72 jaar 5 weken lang 400 mg Tongkat Ali extract (Eurycoma longifolia) gegeven. Bij de vrouwen zag men minder duidelijke verbeteringen dan bij mannen. Van testosteronspiegel, hematocriet tot DHEA-concentratie, mannen hadden meer verbetering. Maar de verhoging van vrij- en gebonden testosteron in het bloed had wel degelijk een ergogene uitwerking op de vrouwen. De spierkracht nam toe.

Cordycepine
Omdat cordycepine voor meer testosteron kan zorgen, afgegeven door de bijnieren, kan cordycepine ook een gunstige werking hebben bij vrouwen. Er komt meer testosteron vrij, maar weer niet zoveel dat er problemen gaan zijn met vermannelijkende effecten.

Ashwagandha extract
Het extract wordt gezien als een middel om lichamelijke en psychische problemen aan te pakken. Het verhoogt - vooral bij mannen - de hoeveelheid testosteron in het bloed. In ieder geval bleek een extract bij gezonde vrouwen na 8 weken lang, 2 x daags 300 mg extract, het seksueel functioneren te verbeteren. Dit werd vastgesteld aan de hand van vragenlijsten en hoe seksueel actief men was geweest.

Maca
Meer zin in sex blijkt met Maca het doel te zijn. Maca geeft nauwelijks iets van bijwerkingen. Als het zou werken is het een ideaal plantenextract. Het is in ieder geval uitgeprobeerd bij vrouwen die lichamelijke problemen kregen door bepaalde antidepressiva. En daar werd een positief effect gevonden. In ieder geval verbeterde het libido.
Maca blijkt het testosterongehalte (en het gehalte gonadotrofines) in het bloed niet te verhogen. Niet bij mannen en niet bij vrouwen. Men denkt dat er een deel van een nog niet gedefinieerde stof in Maca wel past op de testosteronreceptoren in het lichaam, maar de genoemde hormonen niet verandert.

Tribulus terrestris extract

Tribulus terrestris verbeterde in een onderzoek de punten die hier genoemd zijn in de eerste alinea. De placebo gaf de goede resultaten niet. Er werden ook hogere testosteronspiegels in het bloed gemeten en meer vrij testosteron. Het wetenschappelijke bewijs was alleen niet zo sterk. Ongewenste effecten werden ook niet gevonden.
                 
Koreaanse rode ginseng        
De Koreaanse ginseng is onderzocht bij vrouwen in de menopauze. Het bleek een goed plantenproduct te zijn om het seksleven te verbeteren. In ieder geval verbeterde het de seksuele opwinding.
                                                                             
Labisia pumila / Kacip fatimah extract
Deze plant uit Maleisie moet het libido verhogen. Het is een lokaal populair middel. Het wordt in ieder geval gebruikt bij overgangsproblemen en versnelling van een geboorte.
 
Melissa officinalis (Lemon balm)                  
Er bestaat een onderzoek naar de effectiviteit van Melissa officinalis om de zin in seks te verbeteren. Aan de hand van vragenlijsten over de in de eerste alinea genoemde punten scoorde Melissa officinalis beter dan een placebo. Ook wilde men duidelijk het gebruik een vervolg geven.
                                 
             
© 2020-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2002-2021


Handwerk
Alle producten worden hier nu bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
Terug naar de inhoud